Winiarnia Vinos & Bodega zlokalizowana jest na pograniczu trzech prowincji:Ciudad Redl, Cuenca oraz Albaceta, jednym z najważniejszych regionów produkcji wina na świecie.
Winogrona uprawiane są na obszarze 420 hektarów, średnio 1500 krzewów na hektar, aby osiągnąć najlepszą jakość.
Prowincja Cuenca zajmuje 105 hektarów i są w niej uprawiane winogrona ze szczepów Tempranillo oraz Syrah wykorzystywane do produkcji win czerwonych oraz Airen i Macabeo do win białych.
Prowincja Albaceta charakteryzująca się piaszczystymi glebami, umiarkowanymi opadami i cieplejszym klimatem oferuje wysokiej jakości winogrona ze szczepu Tempranillo. Natomiast w prowincji Ciudad Redl charakteryzującej się ekstremalnymi warunkami pogodowymi:bardzo zimną zimą, długim latem oraz wysokimi opadami, uprawiane są szczepy Cabernet Sauvignos oraz Petit Verdot.
Wina z winiarni Vinos& Bodega wytwarzane poprzez fermentację najlepszych jakościowo winogron są produktami naturalnymi z bogatą i złożoną kompozycją i strukturą. Oprócz wyboru najlepszych odmian winogron jakość jest gwarantowana odpowiednim procesem przerobu oraz starzenia.
Winiarnia produkuje wina począwszy od prostych win stołowych a kończąc na wyszukanych i złożonych winach. Wino trzymane jest w beczkach zrobionych z francuskiego lub amerykańskiego dębu.
Dzięki nowoczesnej modernizacji w roku 1997 i uprawie różnych odmian winogron winiarnia jest w stanie wytworzyć doskonałe wina i oferować je na rynkach całego świata.